Αρτεμισίου 27, Χαλάνδρι ΤΚ.15234

ΦΙΛΙΠΠΑ ΝΑΝΟΥΡΗ

Κλινική Ψυχολόγος- Αθλητική Ψυχολόγος-Transformative Psychotherapist

Filippa Nanouri, MSc.

Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Με υψηλή διάκριση σε σπουδές Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Ψυχολογίας (MSc, ΕΚΠΑ), καθώς και την ιδιότητα της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής. Διατέλεσα την πρακτική μου άσκηση και ειδικότητα στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ). Ανέλαβα τόσο ψυχιατρικά περιστατικά, όσο και επιτελώντας συμβουλευτικό έργο σε διασυνδετικούς ασθενείς χρόνιων νοσημάτων.

Ιδιοκτήτρια και εμπνεύστρια του ψυχοθεραπευτικού εργαστηρίου δημιουργικής έκφρασης και ευεξίας «Ελεύθερον» (2011-ως σήμερα).

Έχω αναλάβει εργασιακή θέση, ως επιστημονικός συνεργάτης:

α/ οργανωτικά και συμβουλευτικά, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βριλησσίων (2009-12),

β/ επιτελώντας παρατήρηση, συμβουλευτικό έργο, εισηγήτρια σεμιναρίων, στο «Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής Μαίρη Νανούρη» (2015-ως σήμερα)

γ/ συμμετοχική συνεργασία στα κέντρα «Έρμα» και «Άθυρμα», για προσωπική εκπαίδευση και θεραπεία (2000-2007)

δ/ συμβουλευτική παρέμβαση στην Εθνική Ομάδα Ανδρών Χάντμπολ (2014-15)

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα, ως συνέχεια των πτυχιακών εργασιών και της διατριβής μου άπτονται υπέρ:

α/ της παρέμβασης στην διατήρηση της ψυχικής υγείας, ασθενών ψυχοσωματικών συμπτωμάτων.

β/ της προαγωγής της ψυχικής υγείας μέσω εξατομικευμένου συνθετικού και λειτουργικού ψυχοθεραπευτικού έργου (σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο σχέσεων).

γ/της μελέτης και απόδοσης small group θεραπευτικών περιβαλλόντων μέσω συνεργατικής βάσης ειδικοτήτων.

Έχω ανακοινώσεις (ΕΨΥΠΕ 2007-12, Πεκίνο 2008), αλλά και παρακολουθήσει δεκάδες συνέδρια, συμπόσια και σεμιναριακές ημερίδες πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας διοργάνωσης και εγχώριων εταιριών Ψυχολόγων-Ψυχοθεραπευτών.

Προσωπικά με απασχολεί η συμμετοχική επικοινωνία της ανθρώπινης δημιουργικής σκέψης, η σκηνοθεσία (σεναριογράφος & συνδημιουργός της μικρού μήκους «Παρατηρητήριο») και η συγγραφή («Μάμπα» & «Μικρή Πυροσβέστης»). Είμαι λάτρης του αθλητισμού (πρώην πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια Ελλάδος στην πετοσφαίριση σάλας), της μουσικής και των ταξιδιών.